Baanregelement

Ook onze vereniging kan niet zonder een aantal regels om zaken georganiseerd en soepel te laten verlopen. Hieronder onze parkregels.

 

Toegang

Het hek, de buitendeur, de kantinedeur en de haldeur gaan open door de KNLTB Toegangskaart voor de kaartlezer te houden (midden voor toets "5").

Het inbraakalarm is aan de kantinedeur gekoppeld:

Als de rode led, onder de linker bovenste knop brand staat het alarm erop.

Wil je naar binnen, bied dan één keer je kaart aan (de toetsen lichten kort op, als bewijs dat de kaart gelezen is) en wacht daarna op de piep van het alarm en vervolgens op het gesproken "Welkom". Het alarm wordt automatisch uitgeschakeld.

Ben je de laatste persoon, die de kantine verlaat, toets dan eerst de "A"-toets en volg daarna de gesproken instructies. (Je moet je kaart weer aanbieden). Het alarm wordt hiermee ingeschakeld.

LET OP: Het duurt enige tijd voor het rode ledje weer brand. Gedurende deze tijd hoor je de alarminstallatie piepen. Wacht dit s.v.p. helemaal af, mocht je toch weer de kantine willen betreden, omdat je bijvoorbeeld iets vergeten bent.

De KNLTB Toegangskaart is te verkrijgen bij Lodewijk Tillema (0650253317), na betaling van de borgsom van € 15 op bankrekeningnummer: NL80RABO0372102158, ten name van W.L.T.V. REKKE te Workum onder vermelding van "borg toegangskaart". Een onbeschadigde kaart kun je ook weer inleveren, bijvoorbeeld na opzegging lidmaatschap. Je krijgt dan je borg terug van de penningmeester.

 

Gebruik van de tennisbanen

 • Draag de juiste tennisschoenen met geschikt profiel voor gravelbanen
 • Speel bij voorkeur als eerste op baan 3 en 4
  • in verband met gebruiksfrequentie / kwaliteit van de baan
  • als verlichting voor slechts één baan nodig is
 • De banen hebben LED-verlichting; mag willekeurig in- en uitgeschakeld worden.
 • Sleep de baan na iedere speelperiode
  • sleep de banen volgens aangegeven instructie
  • hang sleepnetten na ieder gebruik  op
 • Bij een onklaar net de baan NIET gebruiken (als net naar beneden hangt)
 • Bij regen en plassen banen NIET bespelen (plassen niet wegslepen)
 • Laat niets achter op de baan
  • gebruik a.u.b. de afvalbakken en breng lege spullen terug naar de kantine
 • Sluitingstijd van de banen is 23.00 uur - i.v.m. overlast voor omwonenden

  Tijdens competitie en toernooien geeft de baancommissie of wedstrijdleiding de banen vrij om te bespelen.

 

Reserveren (boeken) van banen

Zowel de binnen- als buitenbanen kun je boeken via de ClubApp (Zie hiervoor https://www.knltb.club/clubapp).

De belangrijkste boekingsinstellingen zijn:

 • Speelduur  (in minuten): 55
 • Minimaal aantal spelers per boeking: 2
 • Aantal uren dat vooraf gereserveerd kan worden: 72
 • Aantal minuten tussen twee boekingen: 60

Er mag zoveel langer gespeeld worden tot je het verzoek krijgt de baan te verlaten, waarbij je de baan bij vertrek eerst nog wel dient te slepen.

 

Introducees

Niet-leden kunnen uitsluitend 3 keer door een lid van de vereniging (gratis) worden geïntroduceerd. Hierna wordt je geacht te beslissen om wel of niet lid te worden. Ten aanzien van de speelduur gelden dezelfde regels als voor leden.  Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier of neem contact op via . Degene die de introducés meeneemt is verantwoordelijk voor het gebruik van de baan.

 

Hal en buitenbanen huren in de zomermaanden

In principe is voor leden de toegang tot de hal gratis van 1 april tot 1 oktober. Als het regent, geldt dit ook voor de competitiespelers. Het moet wel afgestemd worden met de andere gebruikers van de hal en de bezoekende competitieteams. Alles op voorwaarde dat de banen vrij zijn en er geen verhuur, training, toss of andere activiteiten zijn.

Voor niet-leden die een baan in de hal of buiten willen huren geldt het tarief van € 22 per uur, per  baan (dit zonder rackets en ballen).

Niet leden kunnen ook een tijdelijk pasje verkrijgen (borg € 15) bij Garage Speerstra te Workum, tel nr.  0515 542525. De baanhuur (€ 22) contant afrekenen. Dit pasje geeft toegang tot het park , de kleedruimtes en de hal. De kantine is niet toegankelijk. 

Voor het huren van banen en bijbehorend regelement,  kan kontakt worden opgenomen via of met Betsy Hofstede. 

 

De baanhuur via de kassa  betalen ( onder DIVERSEN, lichtblauwe knoppen voor niet-leden):