Voorjaarscompetitie

Van de ca. zeven wedstrijden speel je doorgaans drie of vier wedstrijden thuis op het park van WLT Rekke. Voor de resterende wedstrijden ga je op bezoek bij andere verenigingen. Rekke heeft circa 12 competitie teams die spelen op verschillende dagen. Zo is er competitietennis op dinsdag, woensdag, donderdag en op zaterdag mogelijk.

Voor meer informatie over de voorjaarscompetitie kijk op https://mijnknltb.toernooi.nl

 

Speelsterkte teams

Bij het bepalen van de rangorde van de teams per categorie is de speelsterkte van de deelnemers van belang. De speelsterkte (op je pasje) kan dit jaar afwijken van dat van vorig jaar. De resultaten van de wedstrijden die je vorig jaar hebt gespeeld zijn namelijk bepalend voor de speelsterkte voor het komende seizoen. Bij de opgave van de teams bepaalt de gemiddelde speelsterkte van de deelnemers de plaats van het team binnen haar categorie.

 

Opgave

 

Heb je nog niet eerder meegedaan? Er is nog ruimte voor meer teams. Probeer een team te formeren van minimaal vier spelers of speelsters. Je wordt dan ingedeeld in de laagste klasse (tenzij de speelsterke van de deelnemers aanleiding geeft een verzoek tot dispensatie in te dienen). Je hoeft dus geen “top-speler” te zijn. Heb je één of twee jaar tennisles gevolgd, dan kun je al meedoen. Je kunt je ook individueel opgeven. De Technische commissie () zal dan proberen je in een team te plaatsen. Ook is het mogelijk om je beschikbaar te stellen als reservespeler/ster.

 

 

Categorieën

 

Op Dinsdag

Dinsdag Dames (4xDD)

Dinsdagavond Dames (4xDD)

 

Op Woensdag

Diverse jeugdcompetitievormen (basisschool)

Woensdag Heren 35+ (4xHD)

 

Op Donderdag

Donderdag Dames (4xDE/2xDD)

Donderdag Heren 55+ (4xHD)

 

Op Zaterdag

Diverse jeugdcompetitievormen

Zaterdag Gemengd (HE/DE/HD/DD/1xGD)

Zaterdag Heren (4xHE/2xHD)

 

Voor de jeugd is er ruimte op woensdag en zaterdag. Competitiespel is voor de jeugdige tennissers leuk, spannend en erg leerzaam. Op woensdagmiddag komen de schoolkinderen in actie; de oudere jeugd (t/m 16) speelt op zaterdag.