op 30. december 2020
Korte terugblik 2020 en Nieuwjaarswens 2021

Korte terugblik 2020 en Nieuwjaarswens 2021

 

 

 

Beste Rekke leden,

Zo aan het einde van het jaar is het tijd voor een korte terugblik vanuit het bestuur. Wat hebben we door de impact van het corona virus als vereniging een bijzonder en bewogen tennisjaar achter de rug, wie had dat kunnen voorspellen… geen clubkampioenschappen, geen 35/55+ toernooi, een vroegtijdige beëindiging van de voorjaar- en najaarcompetitie, annulering wintercompetitie en tal van andere verenigingsactiviteiten die helaas niet door konden gaan.

Ondanks de steeds wisselende corona-maatregelen en de opgelegde beperkingen hebben we gelukkig toch een aantal maanden ons geliefde tennisspel kunnen spelen, maar het sociale aspect, bv. de gezellige nazit of een spontaan praatje onder het genot van een hapje en drankje in de kantine of op het terras hebben velen van ons gemist.

Als bestuur realiseren we ons dat het soms lastig is, maar we zijn dankbaar voor uw begrip, betrokkenheid en loyaliteit. Er wordt achter de schermen door vrijwilligers en commissies veel werk verzet, dat is geweldig en ook onmisbaar om de vereniging draaiende te houden. Het ledenbestand is stabiel en ook door het enthousiasme en de vakkundigheid van trainer Jorgen Jansen is er veel animo voor tennislessen, waarvoor dank!

Het ontbreken van de kantine-inkomsten gedurende langere tijd is voor Rekke een onvoorziene financiële tegenvaller, maar door de opgebouwde financiële reserves, ontvangen subsidies, diverse sponsoractiviteiten/-inkomsten en de verkoop kratjes biervoorraad is het draagbaar en vooralsnog niet zorgelijk.

In 2021 staan er bestuurlijk en organisatorisch ook nieuwe uitdagingen op de agenda, twee daarvan willen we graag bij u onder de aandacht brengen.

Ten eerste zal er door de ‘Stichting Exploitatie Tennispark Workum’ (eigenaar van het complex) o.l.v. de nieuwe stichtingsvoorzitter Wouter Knol een plan ontwikkeld worden met als doel het tenniscomplex voor de eerst komende 15 jaar weer toekomstbestendig te maken (o.a. renovatie/vervanging dak tennishal, kleedruimtes, douches en toiletten). Hiervoor zal door de stichting een ‘bouwcommissie’ opgericht worden.

Ten tweede wenst de stichting in samenwerking met Rekke de haalbaarheid te verkennen om de stichting om te vormen tot een beheerstichting, waarbij meer beheerstaken, onderhouds- en financiële aspecten worden overgeheveld naar Rekke als huurder. Er zal eerst middels een update kosten-baten analyse gezamenlijk gekeken worden naar de financiële consequenties en haalbaarheid, maar ook de organisatorische veranderingen dienen beschouwd te worden. We houden u als lid uiteraard op de hoogte van ontwikkelingen en zullen mogelijke veranderingen tijdig ter goedkeuring bij u voorleggen.

We hebben na een roerig jaar met veel beperkingen goede hoop op betere tijden en zijn voorzichtig optimistisch dat de verenigingsactiviteiten komend seizoen weer genormaliseerd kunnen worden.

We wensen u en uw naasten een heel gelukkig, voorspoedig, gezond en sportief 2021 toe en hopen u snel weer te mogen begroeten op of rond de tennisbaan.

Met sportieve groet,

 

Bestuur WLT Rekke

Bestuur Stichting Exploitatie Tennispark Workum