op 23. mei 2020
Voorzichtige opstart uit lockdown

Voorzichtige opstart uit lockdown

 
 
Zaterdag 23 mei
Er mag ook weer getost worden. Alleen door leden van Rekke, met in achtneming van de 1,5mtr. afstand.
Op elke woensdagavond vanaf 19:00 uur op maximaal 3 banen.
Coördinatie door Dick en Marijke.
Klik HIER voor meer informatie.
 
Woensdag 20 mei

Er mag weer gedubbeld worden op voorwaarde, dat de spelers de 1,5mtr. afstand in acht nemen. Kantine en terras blijven dicht.

I.v.m. de recente versoepelingen van het kabinet, zijn de KNLTB richtlijnen aangepast en onze gemeente volgt dit.

"Let wel", benadrukte SWF, "er kan gehandhaafd worden op deze richtlijnen".

 
Vrijdag 15 mei

Beste Rekke leden, 

Fijn om te zien dat er vanaf 11 mei weer op de buitenbanen getennist kan worden en dat opgelegde de KNLTB-richtlijnen daarbij in acht genomen worden.Als bestuur willen we u graag informeren over een aantal zaken, waarmee we in de komende periode de tennisactiviteiten verder hopen op te kunnen starten.

 

Vrij tennissen: Het vrije tennissen voor senior leden op gereserveerde banen via de KNLTB ClubApp en de ingeroosterde blokuren voor jeugdleden tot met 18 jaar op maandag en donderdag (17.00-21.00 uur) blijft tot 8 juni ongewijzigd. Op de feestdagen donderdag 22 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) is er voor de jeugd geen tennis. Het vrij en zonder toezicht tennissen van jeugdleden is helaas nog niet toegestaan.

 

Start tennislessen: Vanaf 8 juni worden er door trainer Jorgen Jansen voor junior en senior leden weer betaalde tennislessen aangeboden. Het voornemen is om u voor de zomervakantie vier weken tennisles aan te bieden met een vervolg na de zomervakantie. Leden ontvangen binnenkort een email met informatie over het lesaanbod, de kosten, het inschrijfformulier en aanmeldprocedure. Houdt uw mailbox dus in de gaten en geeft u tijdig op, want vol=vol. Voor deelname aan zomerlessen is een Rekke-lidmaatschap verplicht.

 

Kantine: Door de opgelegde corona-maatregelen zal onze kantine waarschijnlijk in ieder geval tot 1 september helaas gesloten blijven, waardoor we niet gezellig samen een drankje kunnen drinken op het complex en we als vereniging een aanzienlijk deel van onze inkomsten moeten missen. We hebben op dit moment nog ca. 70 kratten Hertog Jan bier op voorraad met een houdbaarheidsdatum tot september. Om te voorkomen dat deze niet op tijd geconsumeerd worden bieden we deze te koop aan voor € 15,00 per krat (inclusief statiegeld), waarmee u de vereniging dus ook financieel ondersteund. Liefhebbers kunnen zich aanmelden of  zaterdag 6 juni tussen 11.00-12.30 uur langskomen in de kantine. Betaling kan contant of via pin kassaterminal.

 

Toezichthouders: Volgens de KNLTB-richtlijnen mogen jeugdleden alleen de baan op met een toezichthouder. Om hier invulling aan te kunnen blijven geven zijn we op zijn naar vrijwilligers die ca. 1-2 uur per week willen fungeren als toezichthouder. Liefhebbers kunnen zich opgeven bij de jeugdcommissie (contactpersoon Tjitske Gietema /)

 

We zijn hoopvol, maar weten in deze onzekere tijd niet wat de toekomst gaat brengen en/of de corona maatregelen versoepeld kunnen en mogen worden. Bij wijzigingen van de KNLTB-richtlijnen en de tennismogelijkheden zullen we u daar als bestuur over informere

 

Met vriendelijke groet namens het bestuur, Eric GroenSecretaris//tel. 06-53810898 (op werkdagen na 17.00)

 

Maandag 11 mei

De senioren (19+) zijn vandaag ook weer opgestart. Voorlopig alleen enkelen (of dubbelen met een gezinslid; moet je wel in hetzelfde huis wonen).
Iedereen heeft een mail met de richtlijnen gekregen en de mogelijkheid om via de ClubApp te reserveren.
Je kunt 3 dagen vooruit reserveren. Als de App ingeburgerd is, wordt dit meer.
Mochten er vragen zijn, aarzel niet om een bestuurslid (staan in de App) te bellen.
 
En de jeugd is er ook al weer:
 
Dinsdag 06 mei over Jeugdtennis
Vanaf 11 mei tot 8 juni, kan de jeugd t/m 18 jaar weer tennissen in 4 vaste blokken van 50 minuten op maandag en donderdag van 17:00 tot 21:00 uur.
Alle buitenbanen zijn dan gereserveerd voor de jeugd.
De trainer Jørgen Jansen is aanwezig, samen met een andere toezichthouder.
 
Maandag 04 mei over financieën
Alle 204 leden hebben de contributie nu al betaald.
Dit toont aan, dat er, in deze moeilijke tijd, een grote clubliefde is onder de leden  en dat men de continuiteit van de club erg belangrijk vindt.
Omdat de opbrengst van de kantine is weggevallen en vaste kosten (huur van het complex, contributie KNLTB, overheidslasten, abonnementen) doorlopen, schrijven we nu wel rode cijfers.
Daarom heeft het bestuur een aanvraag ingediend bij de rijksoverheid in het kader van de regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 (€ 4000).
Inmiddels is de tegemoetkoming  gestort op de rekening van Rekke!