op 07. juli 2020
Voorzichtige opstart uit lockdown

Voorzichtige opstart uit lockdown

 
 
Dinsdag 7 juli
 

Beste Rekke leden,

Door de versoepelingen van de corona-maatregelen per 1 juli en cf. de KNLTB richtlijnen heeft de gemeente Sudwest-Fryslan de door het Rekke bestuur ingediende protocol, om de tennishal/binnenbanen weer te mogen openen, gisteren goedgekeurd. 

De hal/binnenbanen zijn per direct weer geopend voor tennis.

Voor meer details over de verhuur en het gebruik van de binnenbanen zie onze website. Details over de KNLTB fase 4 zijn te vinden op corona.knltb.nl.

Op de binnenbanen is normaal tenniscontact toegestaan, maar uiteraard blijft buiten het speelveld (voor personen van 19 jaar en ouder) altijd de 1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygienemaatregelen van het RIVM houdt, ook in de kantine, op het terras en in de kleedkamers.

Houdt dus afstand en geef elkaar de ruimte!

Bij de entree van het complex/gebouw en in de kantine zijn zichtbaar desinfectie middelen aanwezig.

Omkleden en het meenenemen van etenswaren in de hal is niet toegestaan.

Zonder toestemming van het bestuur en de stichting mogen er nog geen evenementen in de hal georganiseerd worden. 

Toeschouwers in de hal zijn niet toegestaan. 

We hopen dat iedereen zich verantwoordelijk gedraagt en de opgedragen richtlijnen opvolgt, waardoor we samen op een verantwoorde en veilige manier weer binnen en buiten kunnen tennissen.

 

Groet en veel tennisplezier namens het bestuur,

Eric Groen / secretaris

 
 
Zondag 28 juni
 

Goed nieuws voor de vereniging en leden, want het kabinet heeft afgelopen week besloten dat een aantal corona-maatregelen per 1 juli 2020 versoepeld worden:

 • De kantine, het terras, de kleedkamers, douchesvoorzieningen en toiletten mogen per 1 juli weer open. Wel blijft de 1,5m regel van toepassing en het is belangrijk dat iedereen zich aan de hygienemaatregelen van het RIVM houdt. 
 • Evenementen, competities en toernooien zijn weer mogelijk en toeschouwers zijn welkom. 
 • Om de 1,5m regel te kunnen waarborgen en de drukte op het complex te kunnen controleren en beheersbaar te houden, zullen er vooralsnog een beperkt aantal stoelen/tafels in de kantine en op het terras plaatsen. Zitbanken worden weer geplaatst op de buitenbanen. 
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij weer 'normaal' spelcontact mogen hebben op de baan, maar buiten de banen dient iedereen van 19 jaar en ouder wel 1,5 meter afstand tot elkaar te houden (ook in de kantine/terras en kleedkamers).
 • Een toezichthouder voor de jeugd is niet meer nodig.
 • Voor alle leden geldt nog steeds dat het reserveren van buitenbanen voor vrij tennissen dient te gebeuren via de KNLTB ClubApp.
 • In de kantine zijn zichtbaar desinfecterende middelen, doekjes en handschoenen aanwezig. Ontsmet uw handen bij binnenkomst en maak vlakken/apparatuur die u frequent aanraakt (bv. deuren-koeling) regelmatig schoon.
 • Er mag maximaal 1 persoon achter de bar en 1 persoon in de keuken aanwezig zijn. 
 • Betaal bij voorkeur contactloos per pin.
 • Er geldt voor de kantine geen verplichte resevering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) als er minder dan 100 personen toegelaten worden.
 • Zonder toestemming van het bestuur en de kantinecommissie mogen er nog geen feesten georganiseerd worden.
 • Voor de openstelling van binnensportaccomodaties dient een plan met de gemeente afgestemd te worden, het betreden en gebruik van de tennishal is nog niet toegestaan.  

Voor meer informatie zie ook corona.knltb.nl

Veel tennisplezier namens het Rekke bestuur,

Eric Groen / secretaris

 

Zaterdag 23 mei
Er mag ook weer getost worden. Alleen door leden van Rekke, met in achtneming van de 1,5mtr. afstand.
Op elke woensdagavond vanaf 19:00 uur op maximaal 3 banen.
Coördinatie door Dick en Marijke.
Klik HIER voor meer informatie.
 
Woensdag 20 mei
Er mag weer gedubbeld worden op voorwaarde, dat de spelers de 1,5mtr. afstand in acht nemen. Kantine en terras blijven dicht.
I.v.m. de recente versoepelingen van het kabinet, zijn de KNLTB richtlijnen aangepast en onze gemeente volgt dit.
"Let wel", benadrukte SWF, "er kan gehandhaafd worden op deze richtlijnen".
 
Vrijdag 15 mei
Beste Rekke leden, 
 
Fijn om te zien dat er vanaf 11 mei weer op de buitenbanen getennist kan worden en dat opgelegde de KNLTB-richtlijnen daarbij in acht genomen worden.Als bestuur willen we u graag informeren over een aantal zaken, waarmee we in de komende periode de tennisactiviteiten verder hopen op te kunnen starten.

 

Vrij tennissen: Het vrije tennissen voor senior leden op gereserveerde banen via de KNLTB ClubApp en de ingeroosterde blokuren voor jeugdleden tot met 18 jaar op maandag en donderdag (17.00-21.00 uur) blijft tot 8 juni ongewijzigd. Op de feestdagen donderdag 22 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) is er voor de jeugd geen tennis. Het vrij en zonder toezicht tennissen van jeugdleden is helaas nog niet toegestaan.

 

Start tennislessen: Vanaf 8 juni worden er door trainer Jorgen Jansen voor junior en senior leden weer betaalde tennislessen aangeboden. Het voornemen is om u voor de zomervakantie vier weken tennisles aan te bieden met een vervolg na de zomervakantie. Leden ontvangen binnenkort een email met informatie over het lesaanbod, de kosten, het inschrijfformulier en aanmeldprocedure. Houdt uw mailbox dus in de gaten en geeft u tijdig op, want vol=vol. Voor deelname aan zomerlessen is een Rekke-lidmaatschap verplicht.

 

Kantine: Door de opgelegde corona-maatregelen zal onze kantine waarschijnlijk in ieder geval tot 1 september helaas gesloten blijven, waardoor we niet gezellig samen een drankje kunnen drinken op het complex en we als vereniging een aanzienlijk deel van onze inkomsten moeten missen. We hebben op dit moment nog ca. 70 kratten Hertog Jan bier op voorraad met een houdbaarheidsdatum tot september. Om te voorkomen dat deze niet op tijd geconsumeerd worden bieden we deze te koop aan voor € 15,00 per krat (inclusief statiegeld), waarmee u de vereniging dus ook financieel ondersteund. Liefhebbers kunnen zich aanmelden of  zaterdag 6 juni tussen 11.00-12.30 uur langskomen in de kantine. Betaling kan contant of via pin kassaterminal.

 

Toezichthouders: Volgens de KNLTB-richtlijnen mogen jeugdleden alleen de baan op met een toezichthouder. Om hier invulling aan te kunnen blijven geven zijn we op zijn naar vrijwilligers die ca. 1-2 uur per week willen fungeren als toezichthouder. Liefhebbers kunnen zich opgeven bij de jeugdcommissie (contactpersoon Tjitske Gietema /)

 

We zijn hoopvol, maar weten in deze onzekere tijd niet wat de toekomst gaat brengen en/of de corona maatregelen versoepeld kunnen en mogen worden. Bij wijzigingen van de KNLTB-richtlijnen en de tennismogelijkheden zullen we u daar als bestuur over informere

 

Met vriendelijke groet namens het bestuur, Eric GroenSecretaris//tel. 06-53810898 (op werkdagen na 17.00)

 

Maandag 11 mei

De senioren (19+) zijn vandaag ook weer opgestart. Voorlopig alleen enkelen (of dubbelen met een gezinslid; moet je wel in hetzelfde huis wonen).
Iedereen heeft een mail met de richtlijnen gekregen en de mogelijkheid om via de ClubApp te reserveren.
Je kunt 3 dagen vooruit reserveren. Als de App ingeburgerd is, wordt dit meer.
Mochten er vragen zijn, aarzel niet om een bestuurslid (staan in de App) te bellen.
 
En de jeugd is er ook al weer:
 
Dinsdag 06 mei over Jeugdtennis
Vanaf 11 mei tot 8 juni, kan de jeugd t/m 18 jaar weer tennissen in 4 vaste blokken van 50 minuten op maandag en donderdag van 17:00 tot 21:00 uur.
Alle buitenbanen zijn dan gereserveerd voor de jeugd.
De trainer Jørgen Jansen is aanwezig, samen met een andere toezichthouder.
 
Maandag 04 mei over financieën
Alle 204 leden hebben de contributie nu al betaald.
Dit toont aan, dat er, in deze moeilijke tijd, een grote clubliefde is onder de leden  en dat men de continuiteit van de club erg belangrijk vindt.
Omdat de opbrengst van de kantine is weggevallen en vaste kosten (huur van het complex, contributie KNLTB, overheidslasten, abonnementen) doorlopen, schrijven we nu wel rode cijfers.
Daarom heeft het bestuur een aanvraag ingediend bij de rijksoverheid in het kader van de regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 (€ 4000).
Inmiddels is de tegemoetkoming  gestort op de rekening van Rekke!