op 03. februari 2020
Contibutie via ClubCollect

Contibutie via ClubCollect

 

Beste leden,

 

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf volgend seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen, en het verwerken van betalingen.

Je krijgt een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

 

Hoe werkt het precies?

ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf komend seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging welke betaalmethoden je gebruikt.

 

Delen van gegevens

Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging via de KNLTB enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciële doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14).

 

Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de penningmeester altijd even benaderen. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn staat de vereniging hier altijd voor open.

 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur

 

NB: hieronder de reactie van de penningmeester van TV Joure:

 

Je hebt ons gevraagd naar onze ervaringen met het gebruik van ClubCollect. Ik ben penningmeester van TV Joure en heb goede ervaringen met ClubCollect. ClubCollect verzorgt de incasso van onze facturen en neemt hierdoor mij werk uit handen. Wanneer leden niet betalen ontvangen zij automatisch een herinnering van ClubCollect. Ook bij storneringen wordt actie ondernomen door ClubCollect. Met het dashboard heb je zicht op de stand van zaken en zie je ook waar je mogelijk nog wel actie moet ondernemen. Als leden bijvoorbeeld na enkele maanden nog steeds niet betaald hebben, moet je nog wel zelf in actie komen (bijvoorbeeld het betreffende lid bellen o.i.d.).

 

Voor de leden is het wel even wennen. Zij ontvangen een bericht van ClubCollect en hebben soms niet meteen in de gaten dat het om een bericht van de tennisvereniging gaat. Dus voordat je ClubCollect gaat gebruiken is communicatie vooraf heel belangrijk.

 

Conclusie: ik ben blij dat wij ClubCollect gebruiken en ik zou niet meer terug willen.